Kakaové, alebo škoricové - u nás idú na dračku. Táto verzia slimáčikov je v poradí tretia. Stále skúšam nájsť nekysnuté cesto, ktoré bude jemné a chutné. Táto verzia sa celkom vydarila. S mojou pomocníčkou sme cez týždeň urobili chutnú večeru.


Recept:
300 g hladkej špaldovej múky
150 g celozrnnej Bio špaldovej múky
50 g kokosovej múky
50 g ovsenej múky
1 vajco
300 ml mlieka
150 ml biely jogurt
1 dcl roztopené 82% maslo
1 malá lyžička sódy bikarbóny
maslo na potretie cesta
holandské kakao - podľa chuti
kokosový cukor - podľa chuti
škorica - podľa chuti
Nejak som sa s tým cestom nebabrala, spojila múky s bikarbónou, pridala vajco, jogurt, mlieko, maslo a spravovala veľmi jednoducho cesto, s ktorým sa perfektne pracovalo. Vyvaľkala a potrela roztopeným maslom, pridala kakao a podľa chuti posypala kokosovým cukrom. Môžte urobiť polku cesta kakaové a polovicu škoricové. Dôležité je, aby ste nedali veľa kakaa, alebo potom pridali viac kokosového cukru, aby slimáčiky neboli horké - alebo kto má ako rád.
Mala som aj malú pomocníčku, ktorá si vyrobila kakaové pršteky.
s cestom sa pracovalo veľmi dobre
A tu je výsledok, naozaj chutný výsledok!

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára