8. 5. 2016

Perníkový koláč










Tak toto je jednoduchý a rýchly recept. Ak ste ho ešte nerobili, určite vyskúšajte.



300 g hladkej špaldovej múky
100 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
180 g práškového trstinového cukru ( v pôvodnom recepte je 300 g )
2 vajíčka
2,5 PL kakao
1 lyžička sódy bikarbóny
3 PL ľubovoľný džem
1/2 l. mlieka
1dl rozpustené 82% maslo, alebo kokosový olej
Na polevu som použila 55% čokoládu

Sódu bikarbónu rozmiešame v múke, pridáme cukor a ostatné prísady, dobre vymiešame a nalejeme na múkou vysypaný plech. Pečieme asi 20-30 minút, pri teplote 180 C. Hneď  upečení natrieme džemom a po vychladnutí polejeme čoki polevou.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára