3. 2. 2016

Špaldové muffinky celozrnné s ovsenou a ryžovou múkou


Tento recept je taký klasický, skúšam k špaldovej múke pridať aj bezlepkové múky. Celkom sa mi darí a aj chuťovo boli muffinky výborné. Mám pocit ale, že sa troška viac lepila na papierový košíček, asi množstvom ovsenej múky, treba úplne nechať muffiny vychladnúť, potom sa dajú krásne vybrať, nám to nešlo, lebo sme sa nevedeli dočkať, kedy ich spapkáme.

Ingrediencie:



1 hrnček celozrnnej špaldovej polohrubej múky
1/2 hrnčeka ryžovej múky
1/2 hrnčeka ovsenej múky
1/2 hrnčeka trstinový cukor - pôvodne hrnček
troška sódy bikarbóny
štipka soli
2PL holandské kakao
1 hrnček mlieka - môžete dať aj kyslé
1/2 82% roztopené maslo, alebo kokosový tuk
2 ks vajce
- podľa chuti, mrazené maliny, nasekaná čokoláda

Postup:
Najprv zmiešame všetky sypké suroviny, potom zvlášť mokré suroviny. Postupne tie mokré zmiešavame so sypkými. Vznikne tuhšia hmota, ktorou napĺňame košíky. Môžeme ozdobiť ovocím, prípadne čokoládou.









Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára