200 g viac ako 52 % čokolády
250 g - 280 g 82% masla
180 g trstinového cukru ( nemôžem uveriť, v pôvodnom recepte je 350 g cukru, je to zbytočné, vlastne tomu ani nerozumiem, aj 180 g sa mi zdá dosť ).
4 vajcia
170 g hladkej špaldovej múky
1 lyžička sódy bikarbóny
40 g holandského kakaa
250 g mrazených alebo čerstvých malín
Vo vodnom kúpeli roztopte maslo s čokinou, nechajte chvíľu vychladnúť. Prelejte zmes do väčšej nádoby a pridajte celé vajíčka a cukor. Poriadne rozmixujte. Pridajte múku so sódou bikarbónou, kakao a ešte raz všetko premiešajte. Vylejte na stredne veľký plech na pečenie, poukladajte maliny a pečte 180 stupňov takých 30-35 minút. Sledujte si čas a prosím nepečte koláčik viac ako 35 minút. Znútra by mal byť jemný a vláčny. Ak ho prepečiete, nebude to ono.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára