Júúj, tak táto inšpirácia prišla z predvianočného DM časopisu, kde mi tieto keksy padli do oka. Tekvicu mám rada asi v akejkoľvek forme, tak som si trošku kekse upravila a hor sa do pečenia!

Krehké cesto:
100 g tekvicových semienok
160 g pšeničnej múky
100 g ovsenej múky
1/2 ČL prášku do pečiva
50 g 82% zmäknuté maslo
100 g medu
3 PL tekvicového oleja
štipka vanilkového struku
štipka soli
nastrúhaná kôra z citróna
1 vaječný žĺtok
Plnka:
višňový džem, marmeláda
200 g čokoládovej polevy
troška kokosového oleja
Postup:
Tekvicové semienka opečieme bez oleja, najemno nasekáme a cca 10 g odložíme na ozdobenie.
Múky s práškom do pečiva, maslo, med, olej, semienka, koreniny a žĺtok vymiesime do hladkého cesta, zabalíme a necháme odpočívať v chladničke minimálne hodinku, prípadne cez noc.
Predhrejeme rúru na 180 C, cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 3mm a povykrajujeme do želaného tvaru. Pečieme 8-10 minút, sledujme čas, aby sa nepripálili. Natrieme džemom a namáčame do čokolády, ktorú si vopred pripravíme.
P.S.: ja robím polevu hustejšiu, rozlámem čokoládu, pridám troška kokosového oleja a troška vody.
Vyskúšajte, neoľutujete!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára